… si nu numai in timpul lectiilor de echitatie …

CATEVA REGULI DE RESPECTAT PENTRU VIITORI ELEVI AI SCOLII NOASTRE DE ECHITATIE, REGULI ASUPRA CARORA  ELEVII ADULTI SI PARINTII COPIILOR MINORI VOR FI INFORMATI:

Dorim sa informam prietenii nostri, prezenti si viitori elevi ai Scolii de echitatie, ca echitatia poate fi un sport periculos, in special daca nu se respecta anumite reguli de comportament si echipament in timpul lectiilor de calarie.

Pentru siguranta elevilor nostri, am stabilit ca obligatoriu a fi respectate urmatoarele reguli:

•Se evita trecerea prin spatele calului, oricat de cuminte pare acesta


•Lectia de calarie trebuie sa se desfasoare cu un echipament minim obligatoriu, constand in:

◦Toca (obligatorie!); NU primim elevi la ore de calarie fara toca (proprie, sau oferita de noi pentru prima lectie)

◦In special copiilor recomandam si vesta de protectie, speciala pentru echitatie

◦Pantaloni lungi, preferabil de echitatie; NU primim elevi la ore de calarie in pantaloni scurti, oricat de cald ar fi afara, sau pantaloni cu capse, fermoar si alte accesorii care pot deteriora saua

◦Incaltaminte cu varful si calcaiul acoperite, preferabil ghete cu un toc mic, de aprox.1cm; in lipsa acestora, pentru lectiile de inceput, pot fi acceptate si incaltamintea de sport, gen “adidas” ; din momentul in care se trece la lectii mai avansate – galop, plimbari la camp, etc. – sunt obligatorii ghetele

◦Sosete de calarie – sunt sosete mai lungi , “trei sferturi”, care sa vina peste pantaloni; este obligatoriu ca gleznele si intreg piciorul sa fie acoperite de sosete, evitand astfel contactul direct al pielii cu harnasamentul – lucru care poate produce eroziuni, zgarieturi, vanatai, etc.

◦Chaps ( jambiere ) pentru calarie, in cazul in care nu folositi cizme de calarie. Nu  se accepta cizme cu fermoar pe interior!


•Lectia se va desfasura obligatoriu cu un instructor / un supraveghetor, din partea clubului nostru; prezenta acestuia este inclusa in pretul sedintei de calarie


•Caii de scoala sunt distribuiti elevilor in functie de varsta lor, experienta lor in acest sport, temperamentul calului, precum si de disponibilitatea unui anume cal – distribuirea calului pentru un anume elev se face de catre personalul nostru instructor, nu de catre elev.


VA MULTUMIM PENTRU INTELEGERE!Puteti sa ne adresati orice fel de intrebare legata de cai, echitatie, sedinte foto, organizare de evenimente etc.

Pentru programarea orelor de echitatie, vă rugam sa ne contactați doar telefonic